SELWYN EN SAMANTHA

Geboortefotografie in Limburg

Op 23 april krijg ik een mail van Samantha, ze wilt graag meer informatie over geboortefotografie. Ik stuur haar een bericht terug met een aantal datums zodat we een kennismakingsgesprek kunnen plannen.
Op 2 mei vindt ons kennismakingsgesprek plaats. Wanneer ik aanbel, maakt Samantha de deur open. Ik stel mezelf aan haar en Selwyn voor. Op de bank zit een klein meisje met schattige blonde haartjes. Dat is Fenna-Sofie.

 

Fenna-Sofie is eerst even afwachtend maar komt dan toch af en toe eens bij mij kijken. Ze gaat bij Selwyn op schoot zitten. We hebben  een leuk gesprek en Samantha en Selwyn besluiten dat ik de geboorte van hun kindje mag vastleggen.

 

We hebben een leuk contact, Samantha houdt mij goed op de hoogte.

 

Op 12 juni laat Samantha mij weten dat ze ook graag een zwangerschapsshoot zouden willen en we spreken een datum af.

 

Samantha heeft last van de bekende zwangerschapsskwaaltjes en op 8 augustus laat ze me weten dat er even paniek heerste. Omdat ze  bang waren dat Samantha vruchtwater verloor. Dit was gelukkig niet zo en heeft het advies gekregen om rustiger aan te doen.

 

Op 16 augustus spreken we af voor de zwangerschapsreportage  op de brunssumerheide.
Leuk om ze weer te zien, het is een gezellige reportage en Fenna-Sofie steelt de show!

 

Op 3 september krijg ik een appje van Samantha dat ze in de middag last heeft gehad van weeën en om 17.30 uur de vliezen zijn gebroken. We spreken af dat we contact houden.

 

Om 18.12 uur vraagt Samantha of ik wil komen omdat ze om de 2 min weeën heeft.
Om 18.30 uur ben ik bij ze en de verloskundige komt niet veel later binnen. Ze toucheert Samantha en ze heeft een vingertopje ontsluiting. Balen…
Ik besluit om weer naar huis te gaan.

 

Ik ga op tijd naar bed, wanneer de wekker van mijn man die ochtend om 06.15 uur gaat, kijk ik meteen op mijn telefoon. Geen oproep gehad?? Wat gek, ik had een telefoontje verwacht. Ik draai me om in bed en net als ik mijn ogen nog even sluit gaat mijn telefoon. Het is Selwyn, hij vertelt dat de verloskundige er nu is en dat ze 3 centimeter heeft en of ik wil komen.

 

Ik maak me klaar en om 07.10 uur ben ik bij Samantha en Selwyn. De moeder van Selwyn maakt mij de deur open, zij is ook aanwezig bij de geboorte. Ik loop naar boven en Samantha ligt in bad. Ze vangt de pittige weeën in opperste concentratie op. Ze geeft aan dat ze nu echt pittig zijn en dat ze niet meer wilt.

 

De verloskundige en Selwyn spreken haar goede moed in en om 07.40 uur vraagt Samantha aan de verloskundige of ze nog eens wilt toucheren. Ze heeft dan 5 centimeter ontsluiting. Voor Samantha voelt dat als een opluchting.

 

De weeën volgen elkaar mooi op en worden ook steeds pittiger. Om 08.10 uur besluit de verloskundige nog eens te toucheren en Samantha heeft dan 6 centimeter. Ze vraagt of Samantha uit bad kan komen zodat ze in bed kan liggen.

 

In alle rust begeleid de verloskundige en Selwyn haar naar bed, ze hebben een aantal weeën moeten opvangen.

 

Om 08.30 uur ligt Samantha in bed. Nadat ze daar een aantal weeën heeft opgevangen toucheert de verloskundige nogmaals, ze heeft dan bijna volledige ontsluiting maar Samantha moet nog heel even wachten voor ze mag persen. Er staat nog een klein randje.

 

En dan om 09.17 uur wordt het kleintje geboren. Een meisje! Ze krijgt de naam Liva. Selwyn pakt haar aan en legt haar bij  Samantha. Liva heeft haar oogjes meteen open en kijkt al in het rond.

 

Samantha wilt haar aanleggen aan de borst en Liva hapt goed aan. Selwyn belt de broer van Samantha om te vertellen dat hij oom is geworden van een meisje maar ook om te vragen of hij Fenna-Sofie wilt brengen, zij heeft daar gelogeerd.

 

Niet veel later horen we Fenna-Sofie aankomen, een beetje beduusd komt ze de kamer binnen. De broer van Samantha geeft haar in tranen een knuffel en loopt dan samen met Fenna-Sofie naar Samantha toe.

 

Fenna-Sofie is zichtbaar onder de indruk. De verloskundige wilt Liva gaan controleren. Met haar 3380gram en 49 centimeter komt ze meteen goed door haar eerste keuring heen. Fenna-Sofie heeft alles bekeken wat de verloskundige met haar zusje heeft gedaan. En als Liva de kleertjes aan heeft komt ze bij Samantha en Selwyn op bed zitten.

 

Samantha gaat even lekker douchen en het bed wordt voor haar schoon opgelegd. Dan wordt het langzaam tijd voor mij om te gaan.
Lieve Samantha en Selwyn, het was een eer om de geboorte van jullie meisje te mogen vastleggen. Wat voelde ik mij welkom bij jullie!

error: Content is protected !!