fbpx

ZIGGY EN SUNNY

Geboortefotografie Zuid Limburg

Op 18 april krijg ik een berichtje van Sunny, ze willen graag meer informatie over een geboortereportage. We plannen meteen een datum voor een kennismakingsgesprek op 28 april.

 

28 april om 19.30 uur kom ik aan op het doorgegeven adres. Sunny maakt opgewekt de door open en ze heeft al een flinke buik. Ik word hartelijk ontvangen en als ik in de woonkamer sta komt haar man Ziggy naar binnen en we maken kennis. Hun dochtertje, Liv, zit op de bank en is televisie aan het kijken, ze laat zich niet storen.
We gaan aan tafel zitten en we hebben een leuk gesprek. Liv wordt dan toch erg nieuwsgierig en komt toch even kijken wat wij aan het doen zijn. Sunny en Ziggy verwachten weer een meisje en gezien de bevalling van hun Liv is besloten dat dit kindje middels een geplande keizersnede geboren gaat worden.  Sunny en Ziggy vinden het erg spannend, maar kijken erg uit naar de geboorte van hun tweede dochtertje. We spreken af dat Sunny mij op de hoogte gaat houden.

 

Op 10 mei krijg ik een berichtje van Sunny, ze heeft een afspraak gehad bij de verloskundige. Zij vindt de buik en het kindje erg groot en heeft direct een doorverwijzing naar het Zuyderland ziekenhuis gestuurd om een afspraak te maken voor een controle.
Sunny kan de dag erna al direct bellen voor een afspraak. Ze kan diezelfde dag al terecht voor een gesprek bij de gynaecologe. Ook de gynaecologe maakt zich zorgen om de grote buik. Er wordt meteen een datum vastgelegd voor de keizersnede. Dit wordt 26 juni.  Leuk detail, Livv is geboren op 26 september. Dus deze datum is natuurlijk wel heel speciaal. Sunny geeft ook aan dat het nu steeds zwaarder wordt en dat haar buik wel echt in de weg zit.

 

Op 11 mei krijg ik een berichtje van Sunny dat ze aan het werk was vandaag en ineens koorts kreeg. Haar baas heeft haar direct naar huis gestuurd, de laatste 6 dagen die ze eigenlijk nog moest werken hoeft ze niet meer. Ze heeft morgen, 12 mei, een afspraak in het ziekenhuis voor een groei  echo.
De dag erna kreeg ik een berichtje dat ze de groei echo hebben gehad en dat hun kindje inderdaad iets groter dan het gemiddelde is.
De warme dagen komen er aan en Sunny heeft veel last van vocht vasthouden. Ik stuur haar dan ook een berichtje of het een beetje te doen is met dit weer. Ze laat weten dat het ellende is maar dat het aftellen is naar de datum.

 

Op 9 juni laat Sunny weten dat ze weer een controle heeft gehad en dat alles goed was. Ze heeft gesproken met dezelfde arts die ook de operatie bij Liv heeft gedaan.
Op 15 juni stuur ik Sunny een berichtje, ze is precies 37 weken, vanaf nu sta ik stand-by en dat laat ik haar even weten.  We gaan ervanuit dat hun kleine meisje gewoon braaf wacht maar je weet maar nooit….

 

Op 25 juni stuur ik Sunny een berichtje. Morgen is het zover ik hoop dat ze nog even lekker kan slapen. We spreken af dat ik rond 08.15uur in het ziekenhuis aanwezig ben. Sunny is heel erg nerveus, maar heeft er ook zin in.
Dan is het zover, 26 juni 07.45uur , ik zet alvast al mijn spullen klaar en heb mijn oppas al in huis. Om 08.00 uur belt Sunny mij of ik direct kan komen, het kan zijn dat ze al meteen naar de O.K kunnen. Ik pak mijn spullen, spring in de auto ( en onderweg bel ik de moeder van een klasgenootje van mijn oudste of zij mijn oudste naar school kan brengen. )
Om 08.15 uur kom ik aan in het Zuyderland ziekenhuis. Ik parkeer mijn auto en loop naar de afdeling. Even besluipt me het gevoel dat ze al naar de O.K zijn maar dan hoor ik uit kamer 6 Sunny lachen.
Gelukkig ze zijn nog niet naar beneden!! Ik zet mijn spullen neer op de kamer en maak mijn camera klaar. Om 08.30uur gaan we naar beneden, maar daar krijgen we te horen dat er een spoedgeval tussen komt en dat we even moeten wachten. Aan Sunny is nu te zien dat ze heel erg nerveus is, maar ook bij Ziggy beginnen de zenuwen. We wachten geduldig af en rond 09.45 uur mag Sunny de O.K op voor de ruggenprik. Ziggy en ik wachten in een aparte ruimte totdat wij geroepen worden. Om 10.15 uur mogen Ziggy en ik ook de O.K op. Ziggy gaat naast Sunny zitten en ik ga bij haar benen staan.
Om 10.34 uur wordt hun dochter Eef geboren.  Eef laat meteen van zich horen en wordt even bij mama gelegd. Als ik naar Sunny kijk zie ik een zuurstofkapje om haar neus en mond.  Ik blijf Eef volgen en Eef wordt nagekeken door de kinderarts. Ik hoor achter mij dat er tegen Sunny gezegd wordt dat ze haar in slaap gaan brengen. Oei… dit was niet hoe we het gehoopt hadden. Sunny had moeite met de ademhaling, vandaar dit besluit.
Eef doet het gelukkig goed en Ziggy mag haar voor de eerste keer vasthouden. Hij is ontzettend trots. Rond 10.50 uur wil de verpleging Eef wegen en aankleden zodat Ziggy met haar naar de afdeling kan om te wachten totdat Sunny uit de narcose is.
Eef weegt 3880 gram en krijgt haar eerste kleertjes aan. Ook hier laat ze weer even goed van zich horen. Af en toe probeert ze haar oogjes te openen, maar door het felle licht gaat dat moeilijk. Ze heeft een flinke bos donkere haartjes.

 

Om 11.15 uur zijn we op de afdeling en Ziggy mag Eef een flesje geven. Ze drinkt meteen goed en het flesje is binnen no time leeg. Ziggy staat de poppelen om Eef aan Liv te laten zien. Hij is zo benieuwd hoe Liv gaat reageren. Om 11.45 uur krijgt Ziggy te horen dat Sunny bijgekomen is en dat we naar haar toe mogen.
Om 11.50 uur heeft Sunny haar dochter voor het eerst vast, de ontlading komt vrij en vol bewondering kijken ze naar hun dochter. Ook Sunny is heel erg benieuwd naar de reactie van Liv, die boven op de afdeling al een aantal uurtjes aan het wachten is met oma.
Zodra Sunny haar gevoel een beetje terug heeft in haar benen mogen ze terug naar de afdeling. Het wachten duurt lang en Sunny hoopt dat ze snel naar de afdeling mag. Rond 14.00uur kan Sunny haar knie een beetje bewegen, nog heel even wachten dan mogen we naar boven.

 

Om 14.20uur mogen ze naar de afdeling terug. Eef mag lekker bij Sunny liggen en Ziggy gaat, na geduldig wachten, Livv halen. Ziggy draagt Liv op zijn arm de kamer binnen en Liv kijkt met grote ogen om haar heen. Ze wilt heel graag naar haar zusje kijken, maar een kusje geven durft ze nog niet.
De temperatuur van Eef wordt nog een keertje gemeten. Het is bijna tijd voor het volgende flesje, en Liv wilt kijken. Ze wilt samen met papa het flesje geven aan Eef.
Familie komt ook even naar Eef kijken en dan is het voor mij tijd om te gaan.
Lieve Ziggy&Sunny wat was het een eer om de geboorte van jullie meisje te mogen vastleggen. Geniet van jullie prachtig gezin!

error: Content is protected !!