fbpx

Geboorte Rhune

Het is 25 oktober 2017 als ik langs ga bij Denise en Daniel voor een kennismakingsgesprek.

Ik word hartelijk ontvangen en loop de woonkamer binnen. Ik zie dat hun dochtertje op de bank ligt te slapen.

Denise vertelt over haar zwangerschap en dat ze nog een bonus dochter, Luna, heeft. Zij is om de week bij hun. Ze vertelt dat Luna zich enorm verheugd en dat Sterre, de dochter van hun samen, zich ook enorm verheugd op de komst van de baby. Ze knuffelt graag met de buik van mama en praat er veel tegen. Denise krijgt een geplande keizersnede, spannend!

Denise en Daniel weten het zeker, ik mag de geboorte vastleggen van hun kindje.

Ik spreek af dat we contact houden en dat ze me goed op de hoogte moeten houden.

Af en toe krijg ik een berichtje van Denise. Ze vertelt dat ze de geslachtsecho hebben gehad en dat ze in blijde verwachting zijn van een meisje. Daniel krijgt het nog zwaar met al die meiden om zich heen HAHA.

De weken lijken voorbij te vliegen en Denise laat mij weten dat het steeds zwaarder wordt. Ze heeft ook zwangerschapsdiabetes gekregen en moet zichzelf elke dag spuiten. Ze vertelt erbij dat ze slecht slaapt en hoopt dat er snel een datum bekend wordt. Ze verwachten dat het een grote baby zal zijn.

Op 12 april laat Denise mij weten dat de datum 28 mei zal zijn.

Op 17 mei krijg ik te horen dat alles goed was bij de controle bij de gynaecoloog en dat de baby al iets is ingedaald. Ik vraag of ze al haar spullen al klaar heeft staan. Ze schrijft terug dat alles klaar staat en dat ze haar “landkaart’’ probeert in te smeren maar dat het niet meer helpt.

Op 25 mei krijg ik een berichtje dat ze zich 28 mei om 08.00 uur moeten melden. Ik laat weten dat ik dan ook rond 08.00 uur in het ziekenhuis zal zijn.

28 mei om 07.15 uur stuur ik nog een berichtje, ‘De laatste nacht gehad met baby IN de buik.’

Straks is de kleine er al, zo spannend voor hun!

Denise laat mij het kamer nummer weten en ik ben rond 08.15 in het ziekenhuis. Onderweg naar kamer 34.

Ik loop de kamer binnen en Denise ligt vrolijk in bed. Ze heeft er zin in. Daniel lijkt iets gespannen. Ze maken nog wat grapjes en het personeel doet nog een aantal controles bij Denise.

Om 09.00 uur gaan we naar beneden richting de O.K. Daniel en ik mogen een mooi blauw pakje aan en kan het niet laten om een foto van Daniel te maken.

Ongeveer 20 minuutjes later mogen we de O.K. op. Denise lacht en Daniel gaat bij haar zitten. Om 10.15 uur wordt hun dochter Rhune geboren. Rhune mag even bij Denise liggen en dan wilt de kinderarts haar even controleren. Ze willen graag haar gewicht weten. Rhune weegt 3088 gram en kinderarts controleert de reflexen en hartslag. Ze doet het goed en Daniel mag haar ook vasthouden. Daniel geniet en bekijkt zijn dochter van alle kanten.

Daniel vraagt of Rhune eventueel in het bedje mag liggen want hij zit erg ongemakkelijk in de stoel. De verpleegkundige vraagt of ze Rhune dan gelijk mag aankleden en dat vinden Daniel en Denise een goed idee.

Tijdens het aankleden van Rhune vertelt de verpleegkundige dat dit het meest bijzondere pakje is wat ze ooit gezien heeft.

Rhune wordt goed ingepakt en lekker in bedje gelegd. Het O.K.- team geeft een seintje dat Denise klaar is en naar de recovery mag. Rhune wordt bij Denise gelegd zodat Rhune het ook lekker warm heeft.

Eenmaal op de recovery krijgt Denise een ijsje en worden de controles gedaan. Na ongeveer een half uurtje heeft ze alweer gevoel in een van haar benen. Denise en Daniel zijn zo benieuwd hoe Sterre en Luna zullen reageren op hun zusje.

Daniel gaat even een sigaret roken. Wanneer hij terug komt vertelt hij dat het bezoek al in de wachtkamer zit. Sterre is er ook bij. Nu willen ze beide dat de tijd nog wat sneller gaat. Ze willen hun dochters aan elkaar voorstellen! De verpleegkundige wilt Rhune aan de borst laten drinken. Na een aantal pogingen lukt dit nog niet zo goed. Denise geeft aan dat ze ook niet zo lekker ligt. De verpleegkundige geeft aan dat ze het beter op de afdeling kunnen proberen zometeen.

Alle controles blijven goed en het gevoel in beide benen is terug, dus ze krijgen een GO om naar de afdeling te gaan.

De verpleging komt het kersvers gezinnetje ophalen en gaan terug naar de kamer.

Op de kamer proberen ze Rhune nogmaals aan te leggen.

Denise geeft aan dat ze wel wat wilt eten en krijgt een beschuit en iets te drinken.

Niet veel later komt Sterre de kamer op met oma.

Sterre heeft een cadeautje en een leuk versje meegenomen. Ze wilt haar zusje heel graag vasthouden en knuffelen.

Mama krijgt ook een dikke knuffel van Sterre.

Dan is het langzaam tijd voor mij om te gaan. Zodat Denise en Daniel kunnen bijkomen.

Ik neem afscheid en zeg dat ze lekker moeten genieten van hun prachtig gezinnetje.

error: Content is protected !!