Op 11 oktober 2017 ga ik bij Gianina en haar man langs. Ze willen graag de geboorte laten vastleggen van hun tweede kindje.

Ook geeft Gianina aan dat ze graag een newborn shoot zou willen en eigenlijk ook een zwangerschapsshoot.

Gianina maakt opgewekt de deur open en ik zie ook een klein schattig mannetje naast haar staan met een enorme bos kleine krulletjes. Ik word hartelijk ontvangen en ontmoet ook de partner van Gianina, papa van Zino.

We hebben een leuk gesprek en ze weten het zeker, ze willen dat ik de geboorte vastleg van hun tweede kindje.

We hebben regelmatig contact. Gianina laat mij weten dat ze een tweede zoontje verwachten. Ik vraag of ze het leuk vinden om een gender reveal shoot in te plannen.

We plannen de shoot in, het is best koud die dag, de man van Gianina en Zino hebben er niet zoveel zin in haha.

 

We maken een aantal foto’s en spreken al iets af voor een zwangerschapsshoot.

Even hebben we een aantal weken geen contact. Dan stuur ik haar een bericht omdat de zwangerschapsshoot bijna nadert. Ik krijg een bericht terug die ik een paar keer moet lezen omdat ik niet geloof wat ik lees.

Ze laat mij weten dat haar man een andere weg heeft gekozen en dat zij nu alleen met Zino woont. Ze wil haar moeder en tante bij de geboorte hebben.

Ik geloof nog altijd niet wat ik lees en vind het zo erg. Ik vertel haar dat ik zelf in een soortgelijke situatie heb gezeten en het uiteindelijk allemaal goed komt.

De liefde van een moeder en haar kindjes dat is oneindig en onbetaalbaar. De baby blijkt niet zo goed te groeien en er wordt gesproken over een inleiding.

Ik wil iets speciaals doen voor Gianina en vraag of ze het leuk vindt om naar de Brunssumerheide te komen samen met Zino, om daar een extra zwangerschapsshoot te doen in een mooie jurk. Dat wil ze wel en we plannen een datum.

Ik ontmoet ook de moeder van Gianina.

Wat een liefde hebben zij voor elkaar!

We maken er een gezellige shoot van met mooie foto’s. 2 weken later zie ik ze weer voor een zwangerschapsshoot bij mij in de studio.

Op 28 april komen Gianina, Zino en oma naar de studio voor een zwangerschapsshoot. Ook hier maken we een leuke shoot van en hebben regelmatig contact. Gianina laat weten dat er definitief een inleiding gaat plaatsvinden op 25 mei.

De laatste dagen is het aftellen. Ze wil graag haar kleine man ontmoeten. Maar ze vindt de situatie die gaat komen ook erg moeilijk.

Het is 24 mei. Ze moet zich in de avond melden in het ziekenhuis.  Dan krijgt ze een ballon katheter om de bevalling in te leiden.

De laatste nacht met haar baby nog in de buik. Morgen kan ze hem lekker knuffelen!

Ze laat mij weten dat ze al flink wat weeën heeft.

Als ik 25 mei niet van een telefoontje wakker word, maar van de wekker, kijk ik meteen op mijn telefoon. Ze heeft een bericht gestuurd dat ze morfine heeft gevraagd en zelfs nog even heeft kunnen slapen.

Ik stuur een berichtje terug dat ze me goed op de hoogte moet houden.

Om 07.45 uur gaat mijn telefoon. Het is de moeder van Gianina. Ze laat weten dat ze 4cm ontsluiting heeft en of ik langzaam wil komen.

Ik pak mijn spullen bij elkaar en rijd naar het ziekenhuis.  Ik ben om 08.30 uur in het ziekenhuis.

Ik meld me bij de balie en mag doorlopen naar kamer 6.

Ik maak de deur open en Gianina heeft flinke weeën. Ze wordt klaar gemaakt om naar de O.K te gaan voor de ruggenprik.

De tante van Gianina komt ook binnen en ik stel mezelf voor.

Om 08.40 uur gaan Gianina en haar moeder naar de O.K. Ik blijf met de tante van haar achter op de kamer.

We kletsen wat en ondertussen is het anderhalf uur later als Gianina terug komt. De ruggenprik werkt en ze kan even rustig aan doen.

Totdat ineens haar bloeddruk heel erg daalt. Ze voelt zich slecht, is erg bleek en moet braken maar er komt niks. Haar moeder gaat bij haar staan. Zij heeft het zichtbaar moeilijk. De verpleging grijpt meteen in en binnen een paar minuten hebben ze de bloeddruk weer onder controle en daarna voelt ze zich weer een stuk beter gelukkig.

Hierna kan ze ook echt even ontspannen en slapen. Wel wordt er met synto gestart om 11.50 uur omdat ze nog altijd op 4 cm ontsluiting zit.

Om 13.50 uur heeft ze 6 centimeter ontsluiting en de weeën komen nu door de ruggenprik heen. Ze heeft het zichtbaar zwaar en geeft aan dat ze een druk voelt. De verloskundige zet vast haar spullen klaar. Gianina geeft aan dat ze het niet meer houdt en dat de druk erger wordt. De verloskundige toucheert en ze heeft volledige ontsluiting. Ze mag al mee persen en om 14.42 uur wordt kleine Giorgio geboren.

Bij iedereen die op de kamer aanwezig is komt er “een ontlading” los.

De placenta heeft iets langer nodig om geboren te worden, maar wordt na   enig geduld ook geboren.

Giorgio wordt gewogen en weegt 2655 gram. Dat betekent dat er geen kinderarts hoeft te komen en ze, als alles goed blijft gaan, naar huis mogen.

De verpleegkundige vraagt of ze Giorgio aan de borst wil leggen en helpt Gianina hierbij.

Ze straalt helemaal!

De verloskundige komt de controles doen bij Giorgio en aan de tante van Gianina de eer om hem aan te kleden.

Grote broer Zino wordt gebeld dat hij mag komen. Gianina gaat zich even douchen en dan komt Zino. Hij komt binnen met de vader van Gianina. Meteen is hij helemaal verliefd op zijn kleine broertje! Hij knuffelt hem en wilt kusjes geven. Wat een genot om te zien!

Dan is het tijd om te gaan!

error: Content is protected !!