fbpx

WAT KUN JE VERWACHTEN? 

Bij newbornfotografie, oftewel een newbornshoot ga ik mee in het ritme van jullie baby.

Ik leg niet zozeer de nadruk op het moeten slapen, wakkere newborn baby’s kan ik net zo mooi vastleggen.

Het is mooi om dan de persoonlijkheid van jullie kindje naar voren te zien komen.

Ook een broertje of zusje én jullie als ouders betrek ik tijdens de shoot. Op een niet geposeerde, maar natuurlijke manier.

Voor mijn newbornfotografie sessie geef ik de voorkeur aan het geven van de leiding aan jullie baby.

Hij of zij kan slapen, zich uitrekken, rondkijken of jullie dichtbij nodig hebben. Zo kan ik elk mooi detail vastleggen.

 

Je mag onthouden dat jullie bij een fotosessie met mij absoluut niet naar de camera hoeft te kijken. Ik houd niet van statische beelden maar juist van de pure momenten. De momenten tussen jullie als gezin.

Oke, stiekem word ik zelf ook nerveus als iedereen naar de camera kijkt 🙂

Elke sessie is anders, net zoals elke baby anders is.

RESERVEREN 

Jullie hebben misschien al nagedacht over een newborn reportage, of via vrienden, kennissen of familie gehoord dat het laten maken van foto’s ontzettend waardevol is.

 

Misschien heb je mijn foto’s al eens voorbij zien komen op Instagram, Facebook of via Google.

Jullie kunnen al tijdens de zwangerschap een plekje reserveren.

 

Wanner jullie een plekje willen reserveren vraag ik een aanbetaling van €50. Zodra jullie kindje is geboren plannen we de definitieve datum van de shoot in.

Veiligheid, rust, warmte en het welzijn van jullie kindje staat centraal tijdens de sessie. Ook jullie kunnen tot rust komen na een intense kraamweek.

 

De meest geschikte week voor newbornfotografie is ná de kraamweek, tussen week 2 en 4 na de geboorte.

Zo kunnen jullie tijdens de kraamweek aan elkaar wennen, zijn jullie bijgekomen van de bevalling en hebben jullie je kleintje al een beetje leren kennen.

Zodra jullie baby is geboren mogen jullie mij dit middels een berichtje laten weten, zo kan ik  in mijn agenda rekening houden met jullie komst.

In jullie kraamweek hebben we contact over het inplannen van de definitieve datum. We spreken een tijdstip af wat handig uitkomt qua voeding van jullie kindje.

Bij flesvoeding; er is een magnetron aanwezig. ;Bij borstvoeding; voel je alsjeblieft vrij om gewoon in de studio te voeden!

Jullie krijgen van mij een kledingadvies en mogen natuurlijk gebruik maken van kledingstukken in de studio.

Onder andere comfy truien/vesten voor mama en voor een meisje tot 4 jaar heb ik ook verschillende outfits. Voor jongens van 6-8 jaar een aantal outfits, voor de papa heb ik witte shirts.

Voor je kindje hoeven jullie geen kleding mee te brengen; alles is aanwezig.

 

DE DAG VAN DE SHOOT 

Yes, vandaag is de newborn shoot!

 

Hier heb je misschien al een tijdje naar uitgekeken.

Ik verheug mij zelf op élke newborn reportage. Elk babytje is uniek en ik ben altijd benieuwd naar jullie geboorteverhaal.

Ik vind het belangrijk dat jullie je op jullie gemak voelen in de studio, belangrijk dat jullie newborn shoot absoluut niet als stress ervaren wordt en dat jullie even kunnen relaxen tijdens de shoot.

 

OUDER BROERTJE(S) OF ZUSJE(S)

Tijdens een newborn shoot werk ik volgens een “workflow” Ik start altijd met de baby. Zodat, als er broertje(s)/zusje(s) mee komen zij eerst even kunnen wennen.

 

Vaak worden ze na een aantal minuten nieuwsgierig en komen ze vanzelf kijken of vragen stellen. Ik betrek jullie kindje(s) afhankelijk van de leeftijd op spelende wijze bij de shoot. Mijn visie is; zodra je ze gaat dwingen werkt dit averechts.

 

Met veel rust en geduld komt alles goed heb ik in de loop der jaren gemerkt.

 

Broertje(s)/zusje(s) mogen gewoon rondlopen in de studio, Ik heb geen grote studio maar tijdens de newborn shoot gebruik ik maar een klein gedeelte van mijn ruimte.

 

Ik heb een kleine speelgoedmand aanwezig, maar zelf iets mee brengen is natuurlijk ook prima.

TIJDENS DE SHOOT

Als jullie in de studio aankomen is deze al lekker voor verwarmd. Nadat jullie kindje is uitgekleed neem ik jullie kindje over en wikkel hem/haar in mijn doek en start ik mijn newbornfotografie.

 

Ik heb verschillende soorten en kleuren doeken in de studio, wit behoort tot mijn standaard gebruikte kleur in elke sessie. Dit omdat ik wit een pure kleur vind, net als jullie kindje, PUUR.

Ik start altijd met baby alleen, dan met eventueel broertje/zusje. We zullen eindigen met familie foto’s. Ook hier heb ik een workflow voor bedacht, poses die het mooiste passen  in mijn studio in verband met mijn licht en compositie.

NA DE SHOOT

We zijn klaar met de shoot en jullie kindje mag terug aangekleed.

Hierna ga ik beginnen met het poetsen van de volledige studio. Ik vind het belangrijk dat al mijn doeken schoon zijn voor de volgende reportage evenals de vloer etc.

Nadat ik hier klaar mee ben ga ik jullie foto’s van de newbornfotografie shoot back-uppen op mijn computer. Diezelfde dag (uiterlijk de dag erna krijgen jullie van mij een voorproefje van de shoot)

Binnen 3 weken krijgen jullie van mij bericht dat ik jullie foto’s klaar heb, jullie krijgen van mij dan een online gallery met een wachtwoord waar jullie de foto’s kunnen bekijken.

 

Eventueel mooie producten zijn na te bestellen.

error: Content is protected !!